256 gyermekrajzot állítottak ki a kiskunhalasi kórházban

A megyéből 23 településről 256 rajz érkezett be arra a rajzpályázatra, amelyet a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény utazótanári intézményegysége hirdetett meg a 3-18 éves gyermekek számára.

Az egészségügyben dolgozók munkájának a megbecsülése és elismerése volt a célja az “Élvonalban” című gyermekrajz pályázatnak, amelyet a tehetséggondozás és a társadalmi érzékenyítés jegyében írt ki a Kiskőrösi EGYMI. A lezárult pályázatra érkezett műveket a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház ebédlőjében állították ki.

A járvány kitörése óta a halasi kórház oldalán rengeteg felajánlásról számolnak be, mi viszont egy olyan erkölcsi támogatást szerettünk volna adni, ami a gyermekek részéről – az ő őszinteségük miatt – pluszt ad minden érintett számára. A beérkezett rajzok tele vannak kedvességgel, őszinteséggel, hiszen minden gyermeknek van már az egészségüggyel kapcsolatban tapasztalata, minden gyermek tudja, ha baj van, akkor az orvos, a mentős segít. Ezeket a tapasztalatokat vetették papírra a gyermekek, akik nagy energiát fektettek a műveik elkészítésébe. – mondta el Viedner Mónika intézményegység-vezető, aki kiemelte, sokat segítettek a szülők, a nagy tesók és a pedagógusok is, akik a képek lefotózásában és beküldésében működtek közre.

Érkeztek rajzok Kiskunhalasról, Kiskőrösről, Kecskemétről, Kalocsáról, Hajósról, Balotaszállásról, Bácsalmásról, Soltszentimréről, Bácsborsódról, Bajáról, Jászszentlászlóról, Jánoshalmáról, Lakitelekről, Garáról, Csengődről, Dusnokról, Dunaegyházáról, Fülöpszállásról, Kecelről, Izsákról, Borotáról, Rémről, Vaskútról, de még Angliából is.

A 3-10 éves és a 11- 18 éves korosztályra kiírt pályázatra beérkezett 256 műre, a kórházban dolgozók szavazhatnak majd, a nyerteseket pedig a Kiskőrösi EGYMI díjazni is fogja. Dr. Szepesvári Szabolcs, a halasi kórház főigazgatója elmondta, az intézmény kategóriánként több különdíjat is felajánl a gyermekek számára.

 

 

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

256 gyermekrajzot állítottak ki a kiskunhalasi kórházban

A megyéből 23 településről 256 rajz érkezett be arra a rajzpályázatra, amelyet a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény utazótanári intézményegysége hirdetett meg a 3-18 éves gyermekek számára. Az egészségügyben...