3 tetőablak beépítési ötlet felújításhoz

A kedvező állami támogatásoknak köszönhetően most minden eddiginél többen fognak ház- és lakásfelújításba. Ezzel együtt sok tető is megszépül új tetőablak beépítésével. Mutatunk három ötletet, amitől különleges lehet a tető.

Az Otthonfelújítási Támogatás keretében lehetőség van a teljes tető cseréjére, ablakok felújítására, vagy éppen új tetőablak kialakítására. A tetőablak beépítésének vannak trükkjei, ezért érdemes szakemberre bízni ezt a feladatot. Szerencsére a munkadíjra is kapsz támogatást.

A tetőablakon át beépítése és magassága miatt eleve sokkal több fény jut be, mint a normál ablakokon keresztül. Ezt lehet egy ennél is magasabb szintre emelni, ha a gerinc mellé végig beépítesz egy ablaksávot. Ez egy fénysáv, ami folyamatosan nappali fénybe burkolja a tetőtér egészét.

Az ilyen ablakokat azonban nem, vagy csak nehezen lehet elérni, így a nyitásuk csak elektromosan lehetséges, ezért ilyen helyre érdemes elektromosan vezérelt tetőablak beépítését tervezni. A másik praktikus dolog az elektromos rolók felhelyezése, amivel árnyékolni lehet a lakást, ha esetleg már túl sok lenne a jóból.

Ablakfal

Egy másik nagyon látványos tetőablak beépítési lehetőség, ha egy teljes falat alakítasz ki tetőablakokból. Egymás mellé és fölé helyezve négy tetőablakot egy óriási üvegfelületet tudsz kialakítani a tetőn, ami csodálatos kilátást nyújt és rengeteg fényt ad.

Ilyen esetben azonban rendkívüli módon figyelni kell a szakszerű beépítésre, mert nagyobb a beázás lehetősége, valamint a tető statikáját is meggyengítheti a szakszerűtlen tetőablak beépítés.

Tetősíkba nyíló tetőablak

A normál tetőablakok középen billennek, így belógnak a beltérbe és ezáltal a klasszikus tetőablak beépítésének vannak bizonyos korlátai. Egy viszonylag új megoldás azonban kiküszöböli ezt a problémát és ez nem más, mint a tetősíkba nyíló tetőablak. Ezek az ablakok a felső vízszintes síkon a tetőből teljesen kifelé nyílnak, így nem viszik a teret a lakásban és csodálatos kilátást biztosítanak.

Az ilyen ablakok kicsit drágábbak ugyan, de a prémium árért prémium megoldást kínálnak. A beépítésük azonban egy picit nagyobb kihívás, ezért győződjünk meg róla, hogy a beépítést végző szakember valóban érti a dolgát.


További friss hírek