440 férőhellyel bővült kiskunhalasi a börtön befogadóképessége – VIDEÓ

Kép: bv.gov.hu

A kiskunhalasi és további kilenc büntetés-végrehajtási intézetben bővítették a börtönök kapacitását, melynek eredményeképpen a telítettséget – várhatóan 2020 szeptemberében – 100 % alá csökkentik.

Kiskunhalason 440, Állampusztán, Pálhalmán, Sopronkőhidán és Szegeden 110, Tökölön 220, Baracskán, Veszprémben 330, Tiszalökön 440, Miskolcon 550 fő fogvatartott befogadására alkalmasak az új intézeti épületszárnyak.

A fogvatartottak elhelyezésére szolgáló alapterület összesen 25 950 m²-rel bővült. A beépített acélszerkezetet tömege 510 tonna, a kialakított gipszkarton falak területe 18 ezer m², a telepített csővezetékek hossza 29 ezer folyóméter, az épületek tetejét 28 ezer m² trapézlemez tető fedi. A klímaberendezések száma 941 darab. Az új körletek mindegyike rendelkezik fürdő-, foglalkoztató- és egészségügyi helyiségekkel, személyzeti irodákkal. A zárkák három, illetve hat fő befogadására alkalmasak, a háromfős zárkák alapterülete 12,5 m², a hatfős zárkáké 25,5 m².

A férőhelybővítés új munkahelyeket teremtett, a büntetés-végrehajtás az álláskeresőknek biztos megélhetést és előremenetelt biztosít.

bv.gov.hu

 

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

440 férőhellyel bővült kiskunhalasi a börtön befogadóképessége – VIDEÓ

A kiskunhalasi és további kilenc büntetés-végrehajtási intézetben bővítették a börtönök kapacitását, melynek eredményeképpen a telítettséget - várhatóan 2020 szeptemberében - 100 % alá csökkentik. Kiskunhalason 440, Állampusztán, ...