5 ok, amiért imádni fogod a konyhai szőnyeget

Sok konyhapadló még mindig pőrén árválkodik, pedig egy konyhai szőnyeggel számtalan apró és kevésbé apró kényelmetlenséget küszöbölhetsz ki. Mutatunk 5 okot, amiért imádni fogod a konyhaszőnyeget és megmutatjuk, hol vedd meg!

Sokan legyintenek, mondván minek a konyhába szőnyeg? Nehéz a tisztán tartása és csak útban van – pedig mi sincs ennél távolabb az igazságtól. A modern konyhai szőnyegek, mint például a Vivre oldalán található designos és praktikus szőnyegek számtalan módon segítik a mindennapokat. Ebből csak öt okot mutatunk, ami miatt imádni fogod a konyhai szőnyeget!

A konyhai szőnyegek, nem egyszerűen konyhába rakott szőnyegek, hanem egy különleges lakástextil fajta. Legtöbbször nem szálas, hanem szövött anyagból készülnek, aminek több következménye is van. Egyrészt nem lesznek vastagok, így minimális a botlásveszély. Másrészt olyan természetes vagy mesterséges szálból készülnek, ami kosztaszító, könnyen tisztítható és rendkívül gyorsan szárad. Kifejezetten a sokszor nedves, koszos konyhai környezetben való használatra tervezték őket úgy, hogy támogassák a mindennapjainkat.

Kényelmes

A konyhapadló a legtöbb helyen valamilyen hidegburkolat, amin még papuccsal sem kellemes dolog hosszan ácsorogni, mezítláb pedig könnyen felfázás lehet belőle. Még egy vékony konyhai szőnyeg is sokkal kényelmesebb és puhább, mint a kövön ácsorogni.

Könnyebb takarítani

A hiedelmekkel pont ellentétes, hogy a konyhai szőnyeggel takart padlót egyszerűen könnyebb tisztán tartani. Megfogja a port, a koszt, és elegendő gyorsan felporszívózni, így a konyhából már nem kerül semmi a nappaliba és a szobába.

Csúszásgátló

A konyhai szőnyegek alját sokszor csúszásgátló gumival látják el, így segítenek a balesetveszély csökkentésében is. Ez rendkívül hasznos lehet főzés közben, mert egy-egy földre hullott zöldség vagdalék igen veszélyes is lehet.

Gyönyörű

A végére tartogattuk a lakásszépítők számára legfontosabb érvünket: egy szép konyhai szőnyeggel könnyen fel lehet dobni még egy unalmasabb, öreg konyha hangulatát is és jobb érzés lesz a napi rutinfeladatok ellátása, vagy egy kávé elkortyolgatása a pult mellett. Szerencsére a Vivre kínálatában szemkápráztató választék vár, akár egy egyszerűbb, elegáns darabra vágysz, akár valami igazán színes és látványos szőnyeget szeretnél a konyhába.

Extra tipp: hangold össze a konyhai szőnyeget a konyha többi kiegészítőjével a még elegánsabb hatásért.


További friss hírek