500 forintot rabolt Mélykúton egy idős férfitól egy fiatalember és az élettársa

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval és élettársával szemben, akik idén márciusban éjfélkor az ajtót berúgva rátámadtak az ágyban fekvő sértettre és párszáz forintot, valamint egy használt mobiltelefont raboltak el.

A vádirat szerint a fiatalkorú férfi és élettársa idén március 28-án éjjel megjelentek a sértett mélykúti házánál. Kopogtattak az ajtón és hangosan kérték, hogy engedje be őket a férfi. Miután a sértett ezt megtagadta, a fiatalkorú vádlott az ajtót berúgta, odament a sértett ágyához és az ott lévő övtáskát, benne személyes okmányokkal és 500,- Ft készpénzzel magához vette. Eközben a női vádlott a szobában kutatott értékek után.

A sértett ezt látva felült az ágyban és visszakövetelte az értékeit. Ekkor azonban a fiatalkorú közepes erővel arcon ütötte, aminek következtében áldozata lefordult az ágyról és a fejét a szekrénybe ütötte. Ezután a fiatalkorú vádlott magához vette a szekrényen lévő 1.000,- Ft értékű mobiltelefont, majd mindketten távoztak. A bántalmazás következtében a sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A sértett ismerősei az övtáskát és a benne lévő iratokat megtalálták és visszajuttatták. A kiskunhalasi rendőrök a zsákmányolt mobiltelefont a fiatalkorútól lefoglalták, így a sértett azt is visszakapta.

Az ügyészség a fiatalkorút és felnőttkorú társát rablás bűntettével vádolja. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek