78 éves asszonyra tört rá éjjel: Minősített rablás, magánlaksértés és lopás miatt kell felelnie a jánoshalmi férfinak

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás, magánlaksértés és lopás miatt vádat emelt egy jánoshalmai férfival szemben, aki időskorú, egyedül élő asszonyt éjjel a saját házában rabolt ki.

A vádirat szerint a férfi 2020. április 5-én éjjel 4 órakor lopási szándékkal bemászott egy jánoshalmai ingatlan udvarába, mivel tudta, hogy az ott lakó 78 éves asszony egyedül él. A ház bejárati ajtajának üvegét betörte, a résen keresztül a zárban lévő kulccsal kinyitotta az ajtót és bement. A szobában összetalálkozott a időskorú sértettel, akinek jobb kezét erősen megfogta, szorongatta és közben pénzt követelt tőle. A sértett az erőszak hatására szó nélkül a folyosóra vezette a vádlottat, ahol a varrógép fiókját kihúzva, az ott tartott pénzét megmutatta. A rabló ekkor elengedte áldozata kezét, a fiókban lévő 30 ezer forintot magához vette, majd távozott. A vádlott erőszakos magatartása következtében a sértett jobb kézfején nyolc napon belül gyógyuló vérömleny keletkezett. A sértett idős kora és fizikai állapota miatt a bűncselekmény elhárítására nem volt képes. A vádlott hozzátartozója az elrabolt pénzösszeget és a bejárati ajtóban okozott kárt megtérítette a sértettnek.

A rablás utáni reggelen a vádlott a rabolt pénzzel vásárolni ment a dohányboltba, amelynek udvarán észrevette a sértett őrizetlenül hagyott táskáját. A vádlott a nő figyelmetlenségét kihasználva a táskából ellopta a pénztárcáját, amelyben 3 ezer forint készpénz, személyes iratok, továbbá a bankkártyája volt.

Az ügyészség a fiatal felnőtt férfit a rablás súlyosabban minősülő bűntettével, erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével, valamint üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

78 éves asszonyra tört rá éjjel: Minősített rablás, magánlaksértés és lopás miatt kell felelnie a jánoshalmi férfinak

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás, magánlaksértés és lopás miatt vádat emelt egy jánoshalmai férfival szemben, aki időskorú, egyedül élő asszonyt éjjel a saját házában rabolt ki. A vádirat szerint a férfi 2020. á...