A 100 éve lezárult első világháborúra és az áldozatokra emlékeztek Kiskunhalason

A 100 éve lezárult első világháborúra és az áldozatokra emlékeztek városunkban.

Kiskunhalas 2014-ben csatlakozott a Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága által meghirdetett nemzetközi gyertyagyújtási akcióhoz. Az előző évekhez képest is többen vettek részt a kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület szervezésében az alsóvárosi római katolikus temető 11-es parcellájában tartott megemlékezésen, amelyet november 11-én, vasárnap tartottak az elhunyt katonai áldozatok és hadirokkantak sírjainál. Közintézmények, társadalmi szervezetek tagjai, vezetői és jó szándékú emlékezni kívánok érkeztek az eseményre.

Végső István egyesületi elnök úgy fogalmazott: – Célunk, hogy a „közös Európában együtt emlékezés” jegyében a ma élő nemzedék tagjai közül minél többen érezzék sajátjuknak a csatatereken maradt déd- és ükapáink sorsát, tekintsék fontosnak az emlékezetük ébrentartását és a béke megőrzése melletti elkötelezettséget.

Kiss Ferencné helyi poéta mellett Maróti Dezső költő olvasta fel saját költeményét. Hozdik Zsolt plébános mondott áldást az első világháborúban elhunytakért. A résztvevők gyertyákat gyújtottak és virágokat helyeztek el a hősi halott honvédek, a hadikórházakban meghaltak és hadirokkantak sírhalmainál.

További friss hírek