A 170 éve indult oktatást ünnepelték Kisszálláson

Két nagy évfordulót is ünnepeltek Kisszálláson. Az általános iskola fennállásának 70. évfordulójára és az oktatás-nevelés 170 éves bevezetésére is emlékeztek a hét végén.

A neves évfordulók alkalmából szeptember 8-án szombaton a Sallai István Általános Iskola udvarán gyűltek össze az iskola volt és jelenlegi pedagógusai és diákjai. Az ünnepségen az iskola volt pedagógusainak díszokleveleket adtak át, de a a volt diákokat is megajándékozták egy apró emlékkel. Az ünnepi műsor során fellépett Krámli Kinga énekesnő, aki ezer szállal kötődik községéhez, Kisszálláshoz.

Az ünnepség végeztével átadták a Heves Dénesről elnevezett dísztermet, ahol rengeteg szép emlék várta a régi diákokat, rokonokat, volt és jelenlegi pedagógusokat. Felavatták az igazgatói falat is, mely Katona Szonja munkáját dicséri, s melyen az iskola összes volt és jelenlegi igazgatója szerepel. Ezt követően leleplezték le Sallai István fából faragott mellszobrát, mely szintén a díszterem ékessége lesz – számolt be róla Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője.

Képek: Szilágyi Pál Ferenc. További képek itt találhatók: Facebook/banyaigaborkepviselo

 

További friss hírek