A belvárosban zenél ma délután az Anno Musica

A TérZene minikoncert előadássorozat hetedik állomásához érkezve pénteken délután 2 órakor ismét érdemes lesz a belvárosban sétálni, hiszen az Anno Musica érkezik Kiskunhalasra. 

A 2014-ben alakult Anno Musica régizenét és moldvai csángó népzenét játszik. Tagjai régóta foglalkoznak ezzel a különleges zenei nyelvvel, számos díj, elismerés is a birtokukban van. A zenekar különlegessége, hogy a középkori és reneszánsz zenét a népzene irányából közelíti meg. Korhű hangszereik (duda, középkori síp, lant, dobok) mellett a népi hangszerek (citera, koboz, furulya, kecskeduda) is az instrumentárium részei. A változatos és széles repertoárnak köszönhetően bármilyen helyzetben egyaránt helytállnak, a vásári mulattatástól a nagyszínpadi koncertekig.

A szeptemberben újraindult TérZene sorozat kezdeményezés azért jött létre, hogy a városháza környékén járókelők szabadtéri, meglepetésszerű zenei élményben részesüljenek az EMMI kulturális államtitkársága támogatásával, a Filharmónia Magyarország közreműködésével.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

A belvárosban zenél ma délután az Anno Musica

A TérZene minikoncert előadássorozat hetedik állomásához érkezve pénteken délután 2 órakor ismét érdemes lesz a belvárosban sétálni, hiszen az Anno Musica érkezik Kiskunhalasra.  A 2014-ben alakult Anno Musica régizenét és moldvai csá...