A Csipkeházban zenélt a Szélmalom – 42 képpel

A rendkívül rossz időjárási viszonyok miatt a X. Zenélő Szélmalom zenés-prózás-táncos program, a kiskunhalasi Sáfrik szélmalom helyett a halasi Csipkeházban kapott helyet. Idén is kiemelt hangsúlyt kapott a népzene és a néptánc, de volt akusztikus popzene és szépirodalom is.

Szeptember 2-án, szombat délután több százan vettek részt a már hagyománnyá vált rendezvényen. A Pásztortűz Egyesület szervezésében 2008 óta zajló Zenélő Szélmalom célja, hogy felhívja a figyelmet Kiskunhalas jelképére, örökségére, közkincsére: a Sáfrik szélmalomra.

[box type=”info” ]Már az 1860-as években állt itt szélmalom. 1901-ben Sáfrik József építette a mostani négyszintes szélmalmot. Jelenlegi formáját 116 éve nyerte el a műemléki épület.[/box]

Az estig tartó eseményen fellépett a Bócsai Citerazenekar, az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület, a Vadvirág Tánccsoport (Mélykút), a Kaláka Együttes, a Halasi Népdalkör, a József Attila Irodalmi Kör, a Mozgi Dalkör, a Kisszállási Népdalkör és a Summer Acoustic.

Egyéb lehetőségek is várták az ideérkezőket, mint például mézkóstolás, tanya-makett, a kisteremben pedig a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egészségszűrést végeztek. A Pásztortűz Egyesület és a Kids Club gyermekiskola asztalainál kézműveskedés várta a kicsiket, a helyi alkotó saroknál grafikus és festőművész mutatta be mesterségét.

További friss hírek