A halasi vasútállomás közelében rabolta ki ismerősét a két útonálló

Illusztráció / Kép: envato.com

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy szórakozóhelyről erősen ittas állapotban, egyedül távozó férfit követni kezdtek, majd egy elhagyatott helyen ököllel bántalmazták és elvették a mobiltelefonját, valamint a pénzét. Utóbb az egyik rabló a telefont visszaadta a sértettnek, így a kár részben megtérült.

A vádirat szerint a sértett fiatalember 2020. augusztus 15-re virradóra a barátaival egy kiskunhalasi sörözőben italozott és erősen ittas állapotba került. Hajnalban egyedül távozott a szórakozóhelyről, azonban ittasságából adódóan rosszul lett és a földre leült. A közelben lévő ismerősei – köztük a fiatalabb vádlott – ezt látva felajánlották a segítségüket, de a sértett ezt elhárította és a vasútállomás kivilágítatlan része felé indult.

A fiatalabb vádlott a söröző előtt várakozó idősebb társának beszámolt az elhagyatott helyen, egyedül sétáló ittas sértettről, továbbá arról, hogy pénz van nála, ezért elhatározták, hogy utánamennek és megszerzik az értékeit. Követni kezdték, majd a rakodóépület mögött utolérték a kerítésnek támaszkodó sértettet. Ekkor az idősebb rabló ököllel arcon ütötte áldozatát, amitől ő a földre esett. Ezután átkutatták a ruházatát és elvették a mobiltelefonját, pénztárcáját, valamint elektromos cigarettakészletét. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló arc- és koponyazúzódást szenvedett.

A vádlottak a rabolt zsákmányból az elektromos cigarettakészletet eldobták, a mobiltelefont pedig a fiatalabb vádlott röviddel a rablás után visszaadta, így a kár egy része megtérült. A kiskunhalasi rendőrök a rablókat hamarosan elfogták.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító két férfit társtettesként elkövetett rablás bűntettével vádolja és ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását, továbbá közügyektől eltiltásukat indítványozza. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

További friss hírek