A hét közepén megérkezik az igazi ősz

A hét első napjain még 25-27 fok körül alakul a nappali hőmérséklet, szerdától azonban záporokra, zivatarokra kell számítani és a hőmérséklet is jelentősen visszaesik.

Kedden a nap nagy részében többnyire napos időre számíthatunk kevés felhővel, csapadék nélkül. Késő délutántól, estétől azonban nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet, és eső, zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A délkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 4, 15 fokot mérhetünk, a szelesebb északnyugati tájakon lesz enyhébb a hajnal. A délutáni órákban általában 21 és 26 fok között várható a hőmérséklet.

Szerdán nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, és általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé – legkisebb eséllyel északkeleten – valószínű eső, zápor, néhol esetleg zivatar is lehet. Kiadósabb esőre is van esély. A délkeleti, keleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 4, 14 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután 14, 22 fok valószínű, a tartósan csapadékos részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de északkelet felől szakadozhat a felhőzet. Több helyen – délnyugaton a legnagyobb, északkeleten a legkisebb eséllyel – valószínű eső, záporeső. A keleti, északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű.

Pénteken  az ország délnyugati felében, kétharmadában felhősebb időre van kilátás, és ott eső, zápor is előfordulhat. Északkeleten ezzel szemben naposabb, szárazabb időre van esély. A keleties szelet élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Szombaton az ország délnyugati felében felhősebb időre van kilátás, és ott van esély csapadékra is. Máshol naposabb, szárazabb idő valószínű. A keleties szelet élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 1 és 12, délután 12 és 19 fok között várható.

agrotrend.huOMSZ

További friss hírek