A héten fúvószene, jövőhéten bordalok pezsdítik fel a belvárost

Folytatódik a TérZene minisorozat a belvárosban. Az ingyenes, utcai koncertek sok járókelőnek adtak már zenei élményt. A következő két koncert is színvonalasnak ígérkezik.

Október 9-én, pénteken 14 órakor a Zenepavilonnál a Farkas Ferenc Fúvósötös meglepetése lesz hallható. Az együttes tagjai Szeged város professzionális muzsikusai, a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjai, akik hasonlóan gondolkodnak hivatásukról. Repertoárjuk széleskörű és sokoldalú, amelyben reneszánsz-, barokk-, klasszikus-, romantikus-, 20. századi művek és átiratok szerepelnek. Az együttes rendszeresen mutatja be saját feldolgozásait, átiratait. Fellépéseik élményteli pillanatokat kínálnak a klasszikus zene iránt érdeklődőknek és a kikapcsolódásra vágyó közönség számára egyaránt. A klasszikus zene mellett jazz, filmzene, népzenei és könnyűzenei, feldolgozások is megtalálhatók repertoárjukban.

Farkas Ferenc Fúvósötös

Október 16-án, pénteken szintén 14 órakor kezdődik a Vivat Bacchus Énekegyüttes koncertje. A mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményű bordalokba öntve lépett be a köztudatba. A 2001-ben alakult együttes az évek során bejárta Európát és a világot, hozzájárulva ezzel a magyar bor jó hírének, nemzetközi elismertségének tovább erősödéséhez.

Vivat Bacchus Énekegyüttes

Repertoárjukban fölfedezhető a népi folklóron kívül sok más stílusirányzat is, mint például jazz, blues vagy rock and roll,- mint bordal! Ez pedig azért lehetséges, mert dalaink túlnyomó része saját szerzemény. Esetenként híres magyar költők megzenésített boros versei, de főleg saját versek, mesék kerülnek megzenésítésre, hogy a mindenkori nagyérdemű egy új, egészen egyedi és sajátos stílusban megírt dallamvilágba csöppenve kóstolhasson bele a magyar bordal pártatlanul fűszerezett világába.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

A héten fúvószene, jövőhéten bordalok pezsdítik fel a belvárost

Folytatódik a TérZene minisorozat a belvárosban. Az ingyenes, utcai koncertek sok járókelőnek adtak már zenei élményt. A következő két koncert is színvonalasnak ígérkezik. Október 9-én, pénteken 14 órakor a Zenepavilonnál a Farkas Feren...