A „kicsi lány” újra az USA-ban bokszol

Ahogyan arról már korábban többször is hírt adtunk a kiskőrösi Hachbold Judit profi bokszolóként – is – éli életét. Ez részben a hívatása, részben kényszer is, hiszen saját és – általa gondozott – beteg testvére jövőjét így látja biztosítottnak. Kevesebb meccset kap ugyan, mint szeretne, de mindenét a sportra, az ökölvívásra tette fel. A legkönnyebbek között próbál előrejutni, nem is sikertelenül. A „mi lányunk”, hiszen Tisza Zoltán (Kiskőrös) volt a nevelőedzője, többször megfordult a halasi edzőteremben, nyert Testvérvárosok kupáját is már.

Pár napja New-Yorkban van, és ma este, a „Fightnight Live” híradása szerint, szorítóba lép egy újabb, immáron második amerikai profi meccsén.

Eileen Olszewski

A Uprising Promotions és The New Mexican Promotion szervezésben megrendezésre kerülő mérkőzésen az ellenfele a „Hawai Mongúz”, azaz a honolului származású, New Yorkban élő Eileen Olszewski, aki az eddigi 20 meccséből 10-et nyert (7 KO-val), és 2 döntetlen mellett 8 vereség, 3 alkalommal KO-val veszített. Volt bajnok a International Female Boxers Association World szervezetnél, 2013-16 között, majd vereséget szenvedett a GBO-BAW-WBI szervezetek világbajnoki címegyesítő mérkőzésén, 2016-ban, azóta nem lépett ringbe. 2006. óta profi, 41 éves.

Ellene szól – az életkorán túl -, hogy 2016 januárjában bokszolt utoljára, most visszatérésre készül. 155 centi magas, normál alapállású hölgyről van szó. Otthonában – Hawaii-n –nagyon népszerű, hiszen ahogy a wiki írja róla, „Eileen Olszewski is the first female boxer from Hawaii to achieve international success at the professional and amateur levels….” azaz, az első hawaii-i női ökölvívó aki jelentős amatőr és profi pályafutást tudhat maga mögött.

Hachbold Judit

Hachbold Judit 11 meccséből eddig ötöt nyert, ő alig féléve bokszolt utoljára, éppen az USA-ban, Los Angelesben, Lina Licona ellenében. Judit 110. a világranglistán és 2. a magyar ranglistán. Szintén 155 centi magas, hagyományos alapállású. A magyar versenyző 2016 óta profi, és 26 éves, jó állóképességű, igazi harcos, küzdő típusú, nem véletlen a „harci” neve Tigress, vagyis Tigris !Sokan szurkolunk neki, sok sikert kívánunk!

Judit eredménylistája és adatai a hivatalos ranglistán:
http://boxrec.com/en/boxer/753289
Olszewszki eredményei és adatai:
http://boxrec.com/en/boxer/376289

Beharangozó a promoter oldalán: facebook.com/FaceFIGHTNIGHTLIVE/

Mester Sándor

További friss hírek