A Kiskunhalasra szállított koronavírus-gyanús esetek eredményei negatívak

Kép: halasinfo.hu

Mint arról beszámoltunk kedden reggel szűrősátrat állítottak fel a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház előtt, ahol az intézményben dolgozókat valamint a sürgős ellátásra szorulókat is ellenőrzik. Délutánra megérkezett egy konténer, amit daruval emeltek a bejárattal szemben lévő sétányra.

A konténernek egy bejárata van az utca felől és egy kijárata van a kórház felől, a környékét kordonokkal lezárták. Miután fertőtlenítik és árammal látják el, azonnal üzembe is helyezik. Mindenkit ellenőriznek, aki a kórház területére lép, testhőmérsékletet mérnek, felső légúti fertőzések meglétét szűrik, és arról kérdeznek mindenkit, járt-e külföldön az elmúlt napokban, hetekben. Az esetleges koronavírus gyanús esetekkel kapcsolatban azonnal intézkedhetnek, és a beteget átszállítják a hermetikusan lezárt fertőző osztályra.

Mint Dr. Szepesvári Szabolcstól, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatótól megtudtuk, a fertőző osztályra koronavírus fertőzés gyanújával bekerült eseteknél eddig minden teszteredmény negatív lett. 

FONTOS!
Jelenleg a halasi kórházban szüneteltetik a halasztható műtéteket és vizsgálatokat, csak a sürgősségi beavatkozásokat végzik el.

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve