A nevelőapját késelte halálra egy kiskunhalasi férfi

Illusztráció: twenty20.com/Halasinfo

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt vádat emelt egy kiskunhalasi fiatalember ellen, aki több késszúrással megölte a nevelőapját.

A vádirat szerint a vádlott gyermekkora óta együtt élt Kiskunhalason az anyjával és az anyja élettársával, ügy sértettjével, aki a bűncselekmény elkövetésekor 79 éves volt. A vádlott nevelőapjaként szerette a sértettet. A fiatalember magatartása az utóbbi három évben megváltozott. Emiatt a vádlott és a sértett között rendszeressé váltak a viták és elhidegültek egymástól. Tettlegességre azonban egyikük részéről sem került sor korábban.

A bűncselekményt megelőző napokban a vádlott már azt mondta az anyjának, hogy a sértett uralkodik felettük, elnyomja őket és a nevelőapja ölte meg a vér szerinti apját. Olyan is előfordult, hogy a vádlott egész nap a sértettet követte, közben pedig azt kérdezgette, hogy mi a baj vele, miért nem aludhat az anyjával, illetve szótlanul és fogcsikorgatva nézte a férfit.

2020. május 16-án délután a vádlott ismét beszélni akart a nevelőapjával, de a sértett ezt elutasította. Ennek hatására a vádlott az ágyon ülő és tévét néző sértettet egy konyhakéssel többször mellkason szúrta. Az idős férfi a szúrások miatt hason fekve a földre került, ott a vádlott a sértett nyakán és hátán ejtett metszett-szúrt sebzéseket.

Mindezek után a vádlott a kést a házban egy szemetesbe dobta, majd feladta magát a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon. A sértett a számos szúrás miatt a helyszínen meghalt.

Az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló, büntetlen előéletű férfit a főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja. A főügyészség a vádlott elmeállapotára tekintettel a felmentését és a kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

További friss hírek