A Nyúl utcai idősek otthonát is fertőtleníti a honvédség

Fotó: Juhász D. Géza, Halasinfo

Országszerte több száz idősotthon fertőtlenítését kezdték meg Magyar Honvédség alakulatai. A munkát a járvány továbbterjedésének lassítása érdekében végzik el az intézményekben. Kiskunhalasra Szentesről érkeztek a katonák pénteken reggel, és kezdték el a megelőző jellegű beavatkozást egy hypós és alkoholos fertőtlenítőszer alkalmazásával.

Juhász György, a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ igazgatója arról tájékoztatott, koronavírus-gyanús eset eddig nem fordult elő a Nyúl utcai idősek otthonában. Az intézményben pénteken reggel kezdődött meg a fertőtlenítés, amelyet szakaszosan végeznek el a katonák. A helyiségeket teljesen ki kellett üríteni, így a lakókat egy másik épületrészbe költöztették át a munkálatok idejére, amely néhány órát fog igénybe venni. Ezt követően, alapos szellőztetés után költözhetnek vissza az idősek, majd a másik épületrész fertőtlenítését is elvégzik – tudatta az intézményvezető.

Az otthonban teljes látogatási tilalom és intézmény elhagyási tilalom van érvényben, valamint nagyon szigorú higiénés szabályokat kell betartani továbbra is mindenkinek.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

A Nyúl utcai idősek otthonát is fertőtleníti a honvédség

Országszerte több száz idősotthon fertőtlenítését kezdték meg Magyar Honvédség alakulatai. A munkát a járvány továbbterjedésének lassítása érdekében végzik el az intézményekben. Kiskunhalasra Szentesről érkeztek a katonák péntek...