A polgármester szombati közleménye

Az alábbi közleményt jelentette meg Fülöp Róbert polgármester hivatalos Facebook oldalán.

Tisztelt Kiskunhalasiak!

Kollégáimmal a hétvégén is folyamatosan elemezzük a kialakult helyzetet. Ma újabb helyi intézkedés bevezetésére nem került sor.

Több jelzést is kaptunk a ma délelőtt megtartott piac kapcsán. A piac bezárásáról eddig azért nem intézkedtünk, mert – szemben a boltokkal – nyílt helyszínen van és a helyi termelők számára szinte az egyetlen bevételi forrás. Sajnálatosan tapasztaltuk azt azonban, hogy sokan nem tartották be a jelenlegi helyzetben szükséges előírásokat (kontaktálások elkerülése, megfelelő távolság megtartása, idősek távolmaradása, stb.). Emiatt a hétfői napra a piac szervezőivel, vezetőivel találkozót kezdeményezek, ahol tisztázni tudjuk, hogy miként lehet a jelenlegi helyzetben továbbra is biztonságosan nyitva tartani a piacot.

Kiskunhalason változatlanul 9 személy van hatósági házi karanténban (ellátásuk biztosított, jól vannak) és továbbra sincs diagnosztizált, koronavírussal fertőzött beteg.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve