A robotoké lesz a főszerep a konyhában?

A modern konyhák egyik legfőbb jellemzője, hogy kényelmes kialakításúak, jól használhatóak, na meg persze szépek is, de legfőképpen okosak. Aki valaha foglalkozott már egy konyha berendezésével, a munkaháromszög kifejezéssel biztosan találkozott, ennek segítségével ugyanis kilométerek megtétele nélkül készíthetjük elő a főzni- vagy sütnivalót. Ez a praktikus része, de tovább is van!

konyhai robotgépek már akkor is hasznos kuktáink voltak a konyhában, amikor az óránk még nem volt okos, de még a telefonunk sem. Közben viszont eltelt néhány évtized, és az ősöreg klasszikusunkat, az RG28-ast is nyugdíjaztuk. Viszont egy olyan világban, ahol a hűtőszekrény nem engedi kinyitni az ajtót, ha már túl sok kalóriányi ételt vettünk ki, ahol a mosogatógép egyedül az asztal megterítését nem végzi el – egyelőre – helyettünk, ott a konyhai robotgépeknek is fel kell kötni a kábelt. Éppen ezért a legtöbb ilyen konyhai kisgép több funkciót is ellát egyszerre, amivel az egyik leghasznosabb szereplőjévé válik a konyhai robottársadalomnak.

A telefonunk segítségével ma már gyakorlatilag a munkahelyünkről megfőzhetjük a vacsoránkat, amit aztán az érkezésünkre tökéletes hőmérsékletűre felfűtött otthonunkban fogyaszthatunk el.

Akadnak viszont olyan eszközök, amiket egyelőre az emberek használnak a legjobban, és ezzel bármelyik robot is egyet tudna érteni. A wok serpenyő egy ezek közül, ami egyetlen jól felszerelt modern konyhából sem hiányozhat, hiszen a megfelelő kialakítású darabok hosszú távon jól használhatóak. Míg a régről örökölt lábasok ütött-kopott zománca láttán inkább egy házhoz szállított vacsorához jön meg a kedvünk, egy minőségi serpenyő szinte főzésért, sütésért kiált. A fedővel ellátott változatok sokoldalú használatot tesznek lehetővé, amit egy ilyen konyhai kiegészítő láttán a lehető mihamarabb végig is próbálnánk.

Megvan az előnye annak is, hogy mi lábunkat lógatva nézzük, ahogy a robotporszívó körbejár a konyhában, a mosogatógép elkészül a terítékkel, a hűtő pedig a rendelkezésünkre bocsátja a hozzávalókat, de aztán nincs más hátra, munkára fel! Hiszen a főzés után semelyik robotunk nem vállalja a vacsora elpusztítását, így az mindenképpen ránk marad.

A fotó forrása: goodluz / Shutterstock.com

További friss hírek