A telefonjáért vert össze egy kislányt a halasi férfi, négy és fél év börtön a “jutalma”

Illusztráció: twenty20.com/Halasinfo

Kislányt akart kirabolni egy kiskunhalasi férfi, azonban ő nem hagyta magát és szembeszállt a támadójával, aki erre megrugdosta a gyereket.

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – 4 év 6 hónap börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 19 éves kiskunhalasi férfit, akit rablással és lopással vádolt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

Az ítélet szerint a vádlott 2020. április 5-én Kiskunhalason kerékpározott, amikor észrevette, hogy egy kiskorú lány a járdán telefonál. A telefon megszerzése érdekében leugrott a kerékpárról, a lányt egy kerítéshez lökte és a telefonját követelte. A sértett rúgással próbálta távol tartani a vádlottat, azonban a vádlott a telefont kitépte a kezéből. Ezt követően a sértett a kerékpárjánál fogva visszatartotta a vádlottat, aki azonban a földre lökte őt és belerúgott az oldalába, majd elhagyta a helyszínt.
A telefont 5000 Ft-ért értékesítette, azonban a nyomozó hatóság azt lefoglalta és a sértettnek visszaadta. Ugyanakkor az eljárás során a SIM kártya, a tok és a fülhallgató nem került elő.
A vádlott 2020. márciusában egy kiskunhalasi áruház elől ellopott egy 20 000 Ft értékű kerékpárt is, amit 4000 Ft-ért adott el. A kerékpárt a nyomozó hatóság lefoglalta és az ügy sértettjének visszaadta.

A vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, a tárgyalásról lemondott. Az ítélet jogerős. A vádlott büntetését megkezdte, abból feltételes szabadságra nem bocsátható.

(Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály)

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

A telefonjáért vert össze egy kislányt a halasi férfi, négy és fél év börtön a 'jutalma'

Kislányt akart kirabolni egy kiskunhalasi férfi, azonban ő nem hagyta magát és szembeszállt a támadójával, aki erre megrugdosta a gyereket. A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – 4 év 6 h...