A Timex órák története

A hatalmas kínálat láttán sokszor éppen az szokott nehézséget okozni, hogy megtaláljuk a legjobbminőségű terméket. A karóra vásárlás sem mindig egyszerű feladat, különösen akkor, ha igazából annyi elvárásunk van csak, hogy külsőleg dekoratív darab legyen, és hogy az időt mutassa. Manapság már sok olyan márka van, ami magában garancia lehet a minőségre, és arra is, hogy pozitív üzenetet közvetítsen a tulajdonosáról a külvilág számára. Abban az esteben, ha jó helyen keresgélünk, nem csak a legnevesebb karóra márkák között tudunk majd nézelődni, de akár még a történetükről is többet megtudhatunk. Nem árt, ha olykor tisztában vagyunk azzal, hogy milyen utat járt be a kezdetektől az általunk választott ketyegőnek a gyártása. Ha téged is érdeklenek az ilyen részletek, a legjobb helyen jársz!

Az ismert, és elismert márkák között feltétlen meg kell említeni a Timex-ot is, akinek a története egész régre nyúlik vissza. Mára a világ egyik legnagyobb óragyártójaként tartják számon, ám a Timex már a 19. században elkezdett minőségi karórákat gyártani. Több, mit szár ország piacán meg lehet találni az óráikat! Ez azonban még nem minden, nem csak az órák tervezése és gyártása során alkotnak maradandót, de a divatos ruhák, és a hölgyeknek szánt kiegészítőik is igen népszerűnek tekinthetőek. Azért is rajonganak sokan ezekért a karórákért, mert annyira változatos darabokat kínálnak a vásárlóknak, hogy bárki megtalálhatja azt, ami igazán illik a személyiségéhez és a ruhatárjához. Legyen szó sportos, elegáns, klasszikus, vagy luxus órákról, a Timex digitális, és analóg kínálatában egész biztos mindenki talál egy „álom” órát. Amennyiben te még nem igazán ismered ezt a márkát, érdemes ellátgatnod a linkelt oldalra, ahol még többet tudhatsz meg az óra történetéről, és megtudod nézni, milyen csodás darabok tartoznak a modelljei közé.

Nem csak egy- egy gyártó felemelkedésének és termékei az elterjedésének lehet izgalmas a sztorija. Maga az óra története is megéri azt, hogy kicsit utána olvassunk. Már Angliában 1386-ban is készült óra, igaz annak nem volt még számlapja. Nagyjából a 14. – 15. században voltak az első mechanikus órák a templomokban. Európában egyébként először a nyugati országokban jelentek meg az első karórák a piacon. A ketyegők sorozatgyártása azonban várni kellett egészen a 19. szárad közepéig, aminek köszönhetően olcsóbbak lettek, így a szerényebb körülmények között élőknek is elérhetővé váltak. Manapság már minden bizonnyal el sem tudnánk képzelni az életet óra nélkül, de lehet már anélkül sem, hogy tevekénységeinket az időhöz viszonyítsuk, alakítsuk. Érdemes felkeresni a linken elérhető oldalt, ahol majd részletesebben megismerheted az óra történetét, egész biztos sok újdonságra fog még bukkanni az is, akit már korábban is érdekelt ez a téma.

Napjainkban az óra akár a stílusunk, akár az ízlésünk, akár az egzisztenciánk szimbóluma is lehet. A Timex modelljei között a férfiak és a nők is megtalálhatják a számításaikat. Akár a bőrszíjas órákat részesítsünk előnyben, akár a fémet viseljük szívesebben, a TimeStrore oldalán mind a két verzióból lehet találni szép számmal. Akkor is válaszd őket, ha a többi gyártó órái is érdekel téged, náluk minden ismert világmárka képviselteti magát. Amit még feltétlen meg kell említeni, hogy elérhető áron tudjuk náluk megvásárolni a karórákat, és az egyes akcióknak hála, még akár spórolhatunk is. Ne feledjük, egy karóra mindig remek ajándék lehet kortól és nemtől függetlenül!

További friss hírek