A tökéletes gyerekszoba 5 titka

A gyerekszoba akkor tökéletes, ha a gyerek biztonságban érzi magát, kialakíthatja ott a saját kis világát, tud játszani és fejlődni – életkortól függetlenül. Amennyire könnyűnek hangzik a kialakítás, a valóságban legalább annyira bonyolult. Íme, öt tipp a gyerekszoba berendezéséhez!

Tipp 1 – Egyszerűség

Ami a gyerekszobákat illeti, a kevesebb általában több. Azáltal, hogy a dekorációt és a lakberendezést nem visszük túlzásba, egyszerűen több helyet hagyunk a játékra.

Tipp 2 – Gyerekbarát kialakítás

Szeretne gyerekbarát helyet létrehozni? Képzelje el, hogy 90 centiméter magas. A gyerek helyébe képzelve magunkat válasszuk ki a bútorokat – így nem lesz gond a gyerekasztalok méretével.

Érdemes ugyanakkor néhány évre előre tervezni, hiszen a magyar családok ritkán engedhetik meg maguknak, hogy minden évben új garnitúrát vegyenek. Erre tökéletes választ jelentenek az állítható magasságú székek és asztalok.

Tipp 3 – A játék az első

Ahhoz, hogy olyan szobát hozzunk létre, amelyet a kicsi szeretni fog, helyezzük a fókuszt arra, amelyet a legjobban szeret csinálni: a játékra!

Egy beltéri hinta vagy tematizált ágy máris feldobja a látványt – és bármikor segítségül hívható akár a közös játékhoz is! Vegyünk egy táblát egy falra, ahol a gyermek megjelenítheti kedvenc alkotásait. A beépített sziklamászó fal, az emeletes ágy csúszdája vagy a mennyezetre függesztett teherháló szintén nagyszerű lehetőségeket kínál, ösztönözve a játékot, miközben segít elégetni a fölös energiát lefekvés előtt.

Tipp 4 – Használjuk ki a teret

Ha kicsi a szobánk, attól még lehet nagy a képzelőerőnk! Az aprócska területet pedig nem árt teljesen kihasználni – de ne a játéktér rovására tegyük mindezt. Az emeletes gyerekágyak például sokat segíthetnek ebben – akár úgy is, hogy az első részt nem építjük bele, hanem ott tárolókat alakítunk ki.

Tipp 5 – Vonjuk be a gyerkőcöt

Vannak ugyan a tervezésnek fix pontjai, de a legjobb gyerekszoba akkor áll össze, ha a család együtt csinálja – igen, a gyerekkel együtt. Játékosan vonjuk be őt a bútorválasztásba, illetve a kicsomagolásba is, így sokkal jobban fogja élvezni a kapott dolgokat.

A fotó forrása:

Scott-lee / Shutterstock.com

További friss hírek