A Város Napját ünnepli Halas – Díszülésen köszöntik dr. Makay László nyugalmazott kórházigazgatót

Kiskunhalason 1995 óta május 6-án emlékeznek meg a Város Napjáról, számtalan programmal várják a halasiakat és az ide látogatókat az elkövetkezendő három napon is. A képviselő-testület díszülést tart a városi filmszínházban, ahol köszöntik majd a város új díszpolgárát is.

A Város napi ünnepségek ma, pénteken 14 órakor kezdődnek az Országzászló emlékműnél, ahol felvonják a nemzeti zászlót, majd az ünnepség résztvevői együtt vonulnak át a városi filmszínházba, ahol ünnepi díszülést tart a képviselő-testület.

Idén Dr. Makay László szülész-nőgyógyásznak, a halasi Semmelweis Kórház nyugalmazott alapító orvos-igazgatójának ítélte oda Kiskunhalas város díszpolgára címet a képviselő-testület, a Kiskunhalas város egészségügyi ellátása területén végzett kiemelkedő és példamutató munkája elismeréséül. A kitüntetésről szóló emlékplakettet, a hozzá járó Halasi csipkét és pecsétgyűrűt múlt szombaton, kisebb ünnepség keretében, otthonában vette át a kitüntetett a város vezetőitől. Az erről szóló kisfilmes beszámolót az ünnepi testületi ülésen vetítik majd le az ünnepség résztvevőinek és köszöntik a város új díszpolgárát.

A díszülésen a szabadkai Ethnokor zenekar ad majd koncertet, mint ahogy az ünnepi testületi ülésre, úgy a zenei csemegének ígérkező koncertre is mindenkit várnak a szervezők.

A Csipkeházban pénteken 16 órakor kezdődik a XVIII. Nemzetközi Csipkekiállítás és Találkozó, az idei díszvendég Belgium lesz, ebből az alkalomból Kiskunhalasra látogat Marie-France Andre, a Belga Királyság magyarországi nagykövete is. Az megnyitón köszöntőt mond V. Német Zsolt, hungarikomokért felelős államtitkár, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Fülöp Róbert polgármester és Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány kuratóriumi elnöke. A kiállításon a belga és magyar csipkék mellett szerbiai alkotásokat is bemutatnak majd. Az idei rendezvény különlegessége lesz Hrivnák Tünde divattervező halasi csipkékkel díszített ruhakölteményeinek bemutatója.

Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Halasi Borudvart a Hősök ligetében a Lovas szobor körül, ahol 17 órától a Halas Jazz Band zenél, majd 18 órakor lesz a hivatalos megnyitó. A bor mellett kitüntető figyelmet kap majd a hazai sajt-és pálinka manufaktúra is, a felállított faházaknál lehet majd kóstolgatni. Az este során fellép a Vivat Bacchus, a Kiskun Táncegyüttes, késő estétől pedig a 5 NonBonds zenekarral utcabál lesz hajnalig. A Város napja további programjai a melléket részletes programon látható.

Halasinfo

További friss hírek