A városban 130-al száguldva okozott halálos balesetet – Vádat emeltek a kiskőrösi férfi ellen

Mint arról beszámoltunk, terepjáró és személygépkocsi ütközött össze Kiskőrösön, egy nőt feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járművéből, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása és folyamatos orvosi kezelése ellenére 2018. március 8-án meghalt.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy 34 éves kiskőrösi férfivel szemben, aki 2017. december 30-án Kiskőrösön mintegy 130 km/óra sebességgel száguldozva okozott halálos balesetet.

A 34 éves vádlott 2017. december 30-án, délután fél 1 körül Kiskőrösön egy személyautót vezetett. Az út aszfaltfelülete száraz volt. A vádlott azonban a megengedett 50 km/h helyett mintegy 120-130 km/h órával száguldozott a város belterületén.

Haladása során a Rákóczi út egyik kereszteződésébe érve észrevette, hogy tőle jobbról egy másik személyautó közeledik, amelyik balra, a Rákóczi útra akart kanyarodni. A vádlott fékezni kezdett, de a sebességtúllépés miatt az autóját nem tudta megállítani és 90-95 km/h sebességgel nekiütközött a másik személyautó bal oldalának.

Az ütközés hatására a jobbról érkező gépkocsi a Rákóczi út úttestén az oldalára borult, míg a vádlott autója az úttest bal oldali útpadkájára sodródott. A baleset miatt a másik autót vezető nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása és folyamatos orvosi kezelése ellenére 2018. március 8-án tüdőgyulladásban meghalt.

A vádlott által okozott baleset és a sértett halála között a közvetett okozati kapcsolat megállapítható. A vádlott a balesetben nem sérült meg. Ha a megengedett 50 km/h sebességgel közlekedett volna, a baleset elkerülhető lett volna.

Az ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, amely 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A szabadlábon lévő vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség / Képek: Juhász D. Géza, Halasinfo

További friss hírek