A várossá avatás évfordulóját ünnepelték Tompán

Kép: baon.hu, Pozsgai Ákos

Együtt ünnepelték a hétvégén a tompaiak településük várossá avatásának évfordulóját, amely 13 évvel ezelőtt, 2004. július 1-én kapott városi rangot.

Számtalan program, sport, kulturális és szórakoztató rendezvény várta az érdeklődőket a Város Napján. Átadták az önkormányzati kitüntetéseket és köszöntötték a város, jubiláló pedagógusait is.

A városi sportpályáján felállított színpadon egymást követték a helyi amatőr művészeti csoportok, táncegyüttesek. A Rozmaring Nyugdíjas Klub Hagyományőrző Énekkara, a Bokréta Önkormányzati Óvoda, a Zizi és Bandája tompai színjátszó csoport, a Tompai Bakócza néptánccsoport, a Tompai Kolo Tánccsoport és Báthori Norbert rockénekes szórakoztatta a közönséget. Az egész napos rendezvényt képeslap kiállítás, játszóház, gasztronómiai kitelepülők, kézműves bemutatók színesítették. A város napi eseményeket kísérő rendezvény volt az V. Veterán Motorok Találkozója és a II. Tompai Élményautózás És Bemutató, ahol a régi Lada személyautók feltuningolt változataival égették a gumikat az aszfalton. Este a Republik élő koncertjére közel ezren voltak kíváncsiak, a helyiek mellett sokan érkeztek a környező, de távolabbi településekről is.

Galéria itt nézhető meg a rendezvényről: baon.hu/galeria

baon.hu, Pozsgai Ákos

További friss hírek