Agglomerációba indulsz? Ezekre figyelj a költöztetés során!

Sok fiatal dönt úgy, hogy az agglomeráció kicsit nyugodtabb, élehetőbb városaiban folytatja a családi életet. A Budapestről vidékre történő költöztetés során azonban számtalan probléma merülhet fel. Ezekre érdemes odafigyelni, hogy minden rendben legyen.

A költözködés maga nem egyszerű műfaj, ugyanakkor az agglomerációba költöztetés ezen belül is különleges feladat, mert egyesíti a budapesti és a vidéki költöztetés kihívásait. A legtöbb esetben egy teljes otthont kell költöztetni a belváros sűrűjéből és viszonylag nagy távolságra szállítani épségben mindent. Van néhány dolog, amit érdemes tudni, mielőtt nekifognánk ennek a nagy feladatnak.

Időzítés

Ha költöztetésre kerül sor, az ügyintézést minél előbb kezdjük, annál nagyobb mozgásterünk van. Ennek része az is, hogy elegendő szabadságot kell kérni a munkahelyen, de az is, hogy előre el kell tervezni a költöztetés időpontját is.

Jó tudni, hogy a legtöbb költöztető vállalat hétvégén, és ezen belül is a hónap végén van leginkább leterhelve. Ez azért van, mert a lakáseladásoknál a birtokba adás időpontja legtöbb esetben hó elejére esik. Ha hónap elején, vagy közepén és hét közben tudunk költözni, sokkal több szabad időpontot tudunk találni. Mindezzel együtt azonban érdemes legalább két héttel a tervezett költözés előtt lefoglalni a költöztető cégnél a napot.

Árajánlat

Az árajánlat sokat elmond a cégről és ez nem csak a költségeket érinti. Mennyire alaposak a felméréssel? Milyen velük a kommunikáció? Hogyan tájékoztatnak az esetleg felmerülő plusz költségekről? Egyáltalán milyen plusz költséget számolnak fel, mennyire transzparensek az áraikkal? Hány embert küldenek a mozgatáshoz?

Ezek mind olyan dolgok, amik előre megmutatják, mire számíthatunk a költöztetés során. Ugyanakkor ezzel együtt is érdemes csak leinformálható cégektől árajánlatot kérni, és legalább három-négy helyről.

A költöztetés napján

A budapesti indulásnál biztosan a parkolás lesz a legnagyobb kihívás, ezért már kora hajnalban le kell foglalni egy helyet a ház előtt a költöztetést végző teherautó számára. A költöztető cégek óradíjban dolgoznak. Éppen ezért minél közelebb van a parkolóhely és minél kényelmesebben lehet bepakolni az autót, annál gyorsabban fog lezajlani a költöztetés és annál olcsóbb lesz a végösszeg.

További friss hírek