Álhír, hogy nem tud megnyitni a mobil járványkórház, mert “szétlopták”

Pár napja jelent meg egy cikk, amely arról szól, hogy a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház felszereléseit az arra felügyelő biztonságiak ellopták, a lélegeztetőgépeket pedig más kórházakba szállították. Forrásaink szerint viszont semmi ilyen nem történt, az intézmény kész a koronavírusos betegek fogadására.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő a közösségi oldalán a cáfolat mellett fotókat is közölt a mobil kórház jelenlegi állapotáról:

“Álhírterjesztők, néhány balodali politikus és újságíró most azzal etetik a közvéleményt, hogy a kiskunhalasi Mobil Járványkórházat nem lehet megnyitni, mert széthordták az eszközöket, a gépeket. Tisztelettel jelzem, hogy a Büntetés-végrehajtás intézeten belül őrzik a kórházat, így nehezen elképzelhető, hogy onnét bármit is el lehetne lopni, hordani. Nem is tűnt el semmi!

Mit kezdenének a börtön őrei otthon egy lélegeztető géppel vagy a defibrillátorokkal?! A kettős NATO dróton keresztül ki vinne el bármit, csak az őrök és a kórház dolgozói tudnak bemenni?! Az őrzés, ha nyitva van és működik a kórház feladata volt és lesz. De a biztonsági rendszer ugyanúgy működik mindig, most is, mint a légtechnika is, tehát mindenről tudnak, ami kint történik! Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató urat megkértem, hogy küldjön mai fotókat az intenzív osztályról, amit megosztok. A legrosszabb dolog egyébként, hogy a Járványkórház kész és kénytelen fogadni a hamarosan érkező, legsúlyosabb állapotú Korona-vírusos betegeket, a barátainkat, a rokonainkat, szomszédainkat, a vírustagadókat, a sok oltatlant és néhány oltottat!”

További friss hírek