Árokba csapódott egy migránsokkal teli autó Balotaszállásnál

Egy migráns megsérült a balesetben, amelyet egy moldáv csempész okozott. A külföldi férfi a gyanú szerint segítséget akart nyújtani 14 határsértő Nyugat- Európába juttatásában, a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai 2021. november 3-án 1 óra 25 perc körül egy magyar rendszámú gépkocsit próbáltak intézkedés alá vonni, azonban a jármű vezetője nem állt meg a rendőri jelzésnek és továbbhajtott. Az egyenruhások követték a jármű 21 éves moldáv sofőrjét, aki Balotaszállás közelében egy kereszteződésben kisodródott és az út melletti árokban állt meg. A külföldi férfin kívül a járműben 14 illegális migráns utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. A balesetben egy migráns könnyebben sérült, őt a mentőszolgálat munkatársai korházba szállították.

A migránsok személyazonosságukat, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A sofőr a gyanú szerint az illegális migránsoknak segítséget akart nyújtani, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért előállították. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a külföldi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

További friss hírek