Ásóval a kezében fenyegette meg életveszélyesen volt kedvesét egy halasi férfi

A kép illusztráció

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértése és zaklatás bűntette miatt vádat emelt egy 45 éves kiskunhalasi férfival szemben, aki szakításukat követően rendszeresen zaklatta volt élettársát, majd autóval egy kihalt, erdős részre vitte a nőt, és ásóval a kezében megöléssel fenyegette. 

A 45 éves vádlott és a sértett élettársi közössége a sokszor tettlegességig fajuló viták miatt 2018. július elején megszakadt. A férfi ezt követően napi rendszerességgel háborgatta volt élettársát személyesen, telefonon és sms üzeneteken keresztül, sőt, több alkalommal életveszélyesen megfenyegette azzal, hogy felgyújtja a házukat, felszeleteli a sértettet, elintézi a szüleit.

2018. augusztus 28-án a vádlott és a sértett ügyvédnél jártak, majd onnan távozva a vádlott azzal az ígérettel csalta autójába a nőt, hogy a még hátra lévő közös hivatalos ügyeik elintézése céljából a kormányhivatalba mennek. Ezzel szemben a vádlott elindulásukat követően ordítva szitkozódni, káromkodni kezdett, majd a sértettet tiltakozása és akarata ellenére Kiskunhalas külterületén egy néptelen, erdős részre vitte. Ott a vádlott a nővel dulakodni kezdett, miközben ásóval a kezében azzal fenyegette, hogy megöli. A sértett többször próbált telefonon rendőri segítséget kérni, azonban a vádlott ezt mindig megakadályozta. Végül a férfi visszament a sértettel a városba és elengedte.

A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, továbbá a zaklatás súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A szabadlábon lévő férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. (ugyeszseg.hu)

További friss hírek