Átadták a Bajza utca felújított szakaszát

A Felsőváros egyik legforgalmasabb útját, a Bajza utcát újította fel Kiskunhalas Város Önkormányzata elsőként az útfelújítási program részeként.

Farkas Dániel alpolgármester az átadón hangsúlyozta, hogy a ciklus legelején egyik legfontosabb célnak tűzték ki, hogy az évtizedek óta elhanyagolt halasi úthálózat megújítására egy koncepciót dolgozzanak ki. Ennek eredményeként az önkormányzat tulajdonában és kezelésében levő gyűjtőutakat egy felújítási sorrendbe állították, és a forrásoknak megfelelő mértékben felújítják. Az önkormányzati utak másik nagy csoportja a lakossági utak, ezeket pedig a már korábban elfogadott útrendelet által adott lehetőségek szerint a lakosság és az önkormányzat közösen újítaná fel.

Fülöp Róbert polgármester elmondta, hogy a Bajza utca felújítási tervei már készen voltak, ez nagyban meggyorsította a folyamatot. A költségvetésben elkülönítették az útfelújítási forrást, kiírták a közbeszerzési eljárást, melyet a Halasi Városgazda Zrt. nyert el. A város folytatni kívánja az útfelújítási programot, 2016-ban is egy gyűjtőutat fel szeretnének újítani, illetve több kisebb lakossági útfelújítást is támogatni kívánnak.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő kiemelte, a városvezetők jól felhasználták a rendelkezésre álló forrásokat, amik korábban is megvoltak, de nem erre a célra fordították. A felújításnak köszönhetően a Bajza utca mögött található ipari terület könnyebben elérhetővé válik az 53-as főútról.

Molnár Ferenc a kivitelező Halasi Városgazda Zrt. vezérigazgatója megköszönte, hogy rész vehettek a pályázaton, ugyanis a Zrt. nem kifejezetten útépítési cég, de megfeleltek a kihívásnak, ami a repertoár bővítésére ad lehetőséget. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a kivitelezés nemcsak aszfaltozásból állt. Az út alatt található csatorna közel húsz éve nem volt kitakarítva, ezeket a munkálatokat is elvégezték. Így remélik, hogy a nagyobb esőzésekkor tapasztalt hatalmas víztömeg nem árasztja el a Bajza és a Fazekas Mihály utcai kereszteződést. Ezen felül közel másfél kilométeres szakaszt-ami a Dong –éri csatornáig tart-is kitisztították, így biztonságban el tud jutni a csapadék a csatornáig. A Bajza utca felújított 700 méteres szakaszát nettó 23.5 millió forintból újították fel.

Fontos információként emelték ki, hogy a Fazekas Mihály és a Bajza utca kereszteződésénél egy új gyalogátkelőt alakítanak ki, valamint a régit is felújítják, a biztonságos közlekedés érdekében.

Szöveg: kiskunhalas.hu/Kép: halasinfo.hu

További friss hírek