Átadták a Gézengúz mini bölcsődét Kelebián

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken délelőtt a Gézengúz mini bölcsődét Kelebián. A beruházás 15 millió forintból valósulhatott meg, nagyrészt állami támogatással. Így hét gyermek bölcsődei ellátásáról tudnak gondoskodni, emellett három új munkahely is létrejött a településen.

Az átadó a Magyar-Szerb Agrárkereskedelmi és Szolgáltató Központban kezdődött, a Gézengúz Óvoda és Bölcsőde ovisainak műsorával, majd Maczkó József polgármester és Bányai Gábor országgyűlési képviselő mondott beszédet. Ezután ünnepélyes keretek között átadták a csöppségeknek a minibölcsődét.

Az Önkormányzat már 2016. év végén, a védőnők és az óvodapedagógusok segítségével végezett egy felmérést, hogy megismerjék a településen felmerülő igényeket. Időközben a Nemzetgazdasági Minisztérium kiírt egy pályázatot mini bölcsődék létesítésére. A falu pályázata nyert, így elindulhatott a munka. A védőnői szolgálat régi helyét teljesen felújították, kicserélték a külső és belső nyílászárókat, kialakították a csoportszobát, gyermek és személyzeti vizesblokkot, mosogatót, konyhát és a személyzeti öltözőt. A fűtési rendszert is korszerűsíttették, és az épületben lévő helyiséget új padlóburkolatot kaptak.

A kormányzati támogatásból megvalósult mini bölcsőde 7 kisgyermek elhelyezését biztosítja, valamint három új munkahelyet is teremtett Kelebián.

Decemberben Kunfehértón adtak át mini bölcsődét, amely 2019. január elsejével, hét kisgyermekkel,  rögtön száz százalékos kihasználtsággal kezdte meg a működését. Az ottani beruházással két új munkahelyet teremtettek.

További friss hírek