Átadták a gyümölcs- és zöldségfeldolgozó üzemet Jánoshalmán

A térség mezőgazdaságának jövőjét érintő egyik legfontosabb fejlesztése valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül Jánoshalmán.

A közel 250 millió forint európai uniós támogatás és önkormányzati saját forrás segítségével, Jánoshalma a helyi gazdaságfejlesztés érdekében fejlesztette az ipari területen lévő üzleti környezetet. A város vezetése pályázati forrásból valósította meg a zöldség – és gyümölcsfeldolgozó üzem létrehozását, ami a térség termőhelyi adottságaira, a  meglévő szaktudás bázisra építve komoly előrelépést jelent a város életében.  A fejlesztés célja, hogy a helyi gazdaságfejlesztéssel is foglalkozó Jánoshalma Városi Önkormányzat a helyi vállalkozások, őstermelők számára a tevékenységükhöz szükséges infrastruktúrával rendelkező üzemcsarnokot hozzon létre. A fejlesztés közvetett célja a foglalkoztatás bővítése az új vállalkozások megjelenésével. A fejlesztés eredményeként létrejött egy 400 m2 alapterületű üzemcsarnok, amelyben korszerű technológiai gépek biztosítják a hatékony zöldség- és gyümölcsfeldolgozást.

A a zöldség – és gyümölcsfeldolgozó üzem szomszédságában épülő hűtőház  közel 659 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg. A hűtőház létrehozását pályázati forrásból, 100 %-os támogatási intenzitás mellett valósítja meg Jánoshalma Városi Önkormányzata. A fejlesztés eredményeként a volt laktanya területén Agrárlogisztikai Központ jön létre. Az ingatlanon 45 x 30 méteres alapterületű, könnyű acélváz szerkezetű hűtőház építése zajlik jelenleg. Az alapterületből 720 m2 a hűtőkamra tér, a manipulációs tér 420 m2-es.

Fotók: Szilágyi Pál Ferenc

További friss hírek