Átadták a megújult kisszállási óvodát – Galéria

Teljesen megújult a kisszállási óvoda, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően 80 millió forintot fordított az önkormányzat a munkálatokra.

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön délelőtt Kisszálláson a felújított óvodát. Az épület kívül és belül is megújult, nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették a fűtésrendszert, akadálymentes feljáró épült az új teraszra vezető lépcső mellett. A csoportszobákba új berendezések is érkeztek.

Egy óvodát felújítani, kibővíteni komoly befektetés a jövőbe, olyan, mint egy új munkahelyet, vállalkozást elindítani – kezdte köszöntő beszédét Bányai Gábor országgyűlési képviselő. A politikus  bízik abban, hogy a mini bölcsődét is hamarosan újabb részekkel kell majd bővíteni. Azt is elmondta, az iskolafelújítás következő ütemére is hamarosan sor kerülhet a Magyar Falu Program keretében, valamint a bekötő út felújítása is megvalósul a közeljövőben – tudatta Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntő beszédében.

Rideg László az óvoda átadó ünnepségén örömét fejezte ki, hogy a települések vezetőivel való közös egyeztetések eredményei már láthatóvá válnak a megye településein, így Kisszálláson is. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül azt valósították meg kivétel nélkül valamennyi településen, amelyre ténylegesen szüksége volt az ott élőknek.

Rozsnyai Attila, a település polgármestere emlékeztetett: a helyiek gyermekként vagy szülőként, valamilyen formában kapcsolódnak a kisszállási óvodához, sok gyermeknek az első közösségi élménye kapcsolódik az épület falaihoz. Köszönetét fejezte ki az ott dolgozóknak az áldozatos munkáját. Mint kifejtette, a felgyorsult világban egyre nagyobb kihívás megfelelni a nevelői munka területén, éppen ezért nagyon fontos, hogy a korszerű és racionálisan kialakított oktatás feltételei biztosítva legyenek. Ennek első lépése az eszközök és környezet biztosítása. A pályázaton keresztül megvalósult beruházások pedig ebben segítenek a kisszállásiaknak.

 

További friss hírek