Átadták a megyei díjakat, térségünkből öten kaptak elismerést

Idén Kalocsán a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén egy 26 éves hagyománynak tettek eleget azzal, hogy méltatták és megünnepelték azokat, akik kiemelkedő teljesítményükkel odaadóan szolgálták és szolgálják folyamatosan térségünket.

Az ünnepi közgyűlés Kalocsai Városi Színházban tartották, melyet megtiszteltek jelenlétükkel Homoki Pál a Bács-Kiskun Megyei Evangélikus Egyházmegye esperese, Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, Dr. Font Sándor országgyűlési képviselő, Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Mák Kornél és Vedelek Norbert a Bács Kiskun Megyei Közgyűlés alelnökei, Dávid Károly Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitány, Dr. Farkasinszki Lóránt ezredes a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Ramháb Mária a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója, Rosta Szabolcs a Katona József Múzeum igazgatója, Dr. Filvig Géza Kalocsa város polgármestere, Dr. Temesvári Péter megyei jegyző és Dr. Bankó Ágnes megyei aljegyző asszony.

A megyei kitüntetések átadásán Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy 2020 az összetartozás éve, amelynek szellemiségében a megyei közgyűlés kiemelt kötelességének érzi a Kárpát-medencében élő magyarsággal való kapcsolatok ápolását, a magyarság megmegmaradásáért folytatott munkát. Mint mondta, a díjazottak a megyei közgyűlés társai ebben.

Hozzátette: kitüntető díjainkkal Önök előtt tisztelgünk, akik megyénkért dolgoztak és dolgoznak fáradhatatlanul, akár már évtizedek óta, különböző szakterületeken. Munkájuk során többet tesznek az elvárhatónál, időt és energiát nem kímélve alkotnak, tevékenykednek.  Idei mottónk, mely a meghívóra is került: Légy te a változás, amit a világban látni akarsz! Ezt üzente Mahátma Gandhi, és Önök meghallották ezt az üzenetet, hiszen kiemelkedő példát mutatva végzik munkájukat és élik tevékeny hétköznapjaikat.

A díjazottak nevében Lezsák Sándor Istvánné, a Bács-Kiskun Megyéért Díj 2020 kitüntetettje köszöntötte a megjelenteket.

Beszédében kiemelte, hogy dolgozzunk az életnek bármely területén, örök érvényű az a mondás, hogy probléma nincs, csak feladat van, amit meg kell oldanunk és tisztességgel el kell végeznünk. Hozzátette, hogy mindannyiunk feladata éltetni nemzetünk gazdaságát, megismerni és átörökíteni a hagyományainkat, kultúránkat. Kihangsúlyozta, hogy a sikerélményt, amiben most részük lehet a kitüntetetteknek, át kell adniuk szűkebb-tágabb közösségeiknek, mindazoknak, akik megyeszerte a mindennapokban ugyanolyan hittel dolgoznak és teszik a feladatukat. Mint mondta, igazán boldog ember csak az lehet, aki élvezi a saját közösségének bizalmát, és akinek a munkáját és a hivatását is elismerik.

Térségünkből ketten kaptak megyei elismerést.

Bács-Kiskun Megye Gazdaságáért Díjban részesült a RENNER BT.

A jánoshalmi térség meghatározó vállalkozása egy családi ház műhelyéből indult, és bár ma már egy impozáns komplexumban dolgoznak, a családi értékekből mit sem veszítettek. A főként műszaki gumiáruk gyártásával foglalkozó cég nagy hangsúlyt fektet az emberi értékekre, teret adva az innovációnak, kreativitásnak.

Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért Díjban részesült DR. EGRI ANTAL kunfehértói lakos.

Dr. Egri Antal a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felnőtt fertőző osztályának szakorvosaként majd vezetőjeként több mint 30 éve végzi áldozatos munkáját, most épp a halasi járványkórházi feladatokkal együtt. De munkája nem csak ezért elismerésre méltó: 1997-ben megszervezte a 24 órás Endoscopos Készenléti Szolgálatot. A napi teendők mellett a szakvizsgára készülő kollégák szakmai gyakorlatát is mentorálja.

Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért Díjban részesült HORVÁTH JÁNOS tázlári lakos.

Igazi közösségi ember és fáradhatatlan népművelő.  A Tázláron élő egykori iskolaigazgató a település közösségi életének kovásza volt évtizedeken át.  A helyi általános iskolában 1957-től 1998-ig pedagógusként végigjárta a ranglétra valamennyi fokát, a tanyai összevont osztálytól az intézményvezetésig. De nem csak az oktatás foglalkoztatta. Nagy gonddal ápolta a népzenét, a hagyományokat. Több hangszeren játszott és oktatott, több népzenei csoportot vezetett, sőt tanárzenekart is alapított. Nevéhez sok népszerű helyi rendezvény fűződik. Ő hozta létre az Általános Művelődési Központot. Tagja volt a megyei közgyűlésnek is. Sőt, két helyi vonatkozású könyvet is írt.

Bács-Kiskun Megye Lakosságának Védelméért Díjban részesült SCHÜTZ ISTVÁN bácsalmási lakos.

Kiváló szakmai felkészültséggel, kimagasló tervező-szervező készséggel rendelkező, higgadt, megbízható, elhivatott vezető. Megfontolt és megalapozott döntéseivel gyorsan és hatékonyan oldották meg az elmúlt években a megye határszakaszára nehezedő tömeges migráció adta feladatokat is. Jelentős szerepet vállalt a Határrendészeti Távfelügyeleti Irányító Központ létrehozásában, működésének előkészítésében. Kimagasló teljesítményt nyújtott az embercsempészek elleni küzdelemben.

Bács-Kiskun Megye Sportjáért Díjban részesült KOVÁCS MARCELL kelebiai lakos.

Sportesemények garmadájának lelke és motorja. Több sportegyesület és klub alapítójaként, és szervezőjeként aktívan munkálkodik Bács-Kiskun megye sportéletében. 2010-ben megalakította a Levente Egyesületet, azért, hogy sporttörténeti kutatásainak eredményeként felelevenítse a két világháború közötti ifjúsági labdarúgó tornákat. Nyugdíjasként és az egyesület trénereként napjainkban is aktív szervezője a labdarúgó tornáknak.

(Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat)

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Átadták a megyei díjakat, térségünkből öten kaptak elismerést

Idén Kalocsán a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén egy 26 éves hagyománynak tettek eleget azzal, hogy méltatták és megünnepelték azokat, akik kiemelkedő teljesítményükkel odaadóan szolgálták és szolgálják folyamatosan té...