Autóval veszélyeztette volt élettársát a férfi  

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt egy 41 éves tompai férfi ellen, aki 2014. szeptember 5-én Tompán autóval akadályozta volt élettársát az úttesten való átkelésben, melynek során a járművével neki ment a nő könyökének.

A vádlott és a sértett 14 évig voltak élettársak, de a kapcsolatuk 2014 májusában véget ért. A vádlott 2014. szeptember 5-én, délután az autójával közlekedett Tompa belterületén, amikor észrevette a vele azonos irányban kerékpározó volt élettársát. A vádlott a sértett mellé hajtott és beszélgetni akart vele, de ez elől a nő elzárkózott és tovább haladt a kerékpárjával.

A sértett be akart menni az út túloldalán lévő ingatlanba, ezért az út szélén leszállt a kerékpárról. A volt élettárs a mellette balról megálló autó előtt akart átmenni az úton, de a vádlott megindult előre az autójával, hogy megakadályozza az átkelést. Ezután a sértett a gépkocsi mögött próbálkozott, de ekkor a vádlott tolatni kezdett, így nem jutott át a túloldalra. A vádlott ezen kívül a fenti manőverekkel még 3-4 alkalommal megakadályozta az átkelést, végül a sértettnek mégis sikerült az autó előtt elhaladnia.

Ekkor azonban a vádlott megindult előre az autóval, ami miatt az egyik visszapillantó tükör megütötte a sértett bal könyökét. Az ütközés miatt sérülés nem történt, de a vádlott e tettével volt élettársa testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, a terhére rótt bűncselekményt a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. Bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

További friss hírek