Az „Arany 200 busz” Halason is várja az érdeklődőket

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017 májusában nyílt a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő reprezentatív kiállítás. Most Kiskunhalasra is ellátogat az e célra kialakított „Arany 200 busz”, amely 2017. július 10-től járja a Kárpát-medencét.

Az irodalmi busz egyedi látványvilágú kiállítás versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. A buszba manuális játékokat és a digitális eszközöket is beépítettek, amelyek nem csupán szórakoztató élményt nyújtanak, de mélyebb tudást is közvetítenek. A kiállításhoz kérhető tárlatvezetés illetve foglalkozás is, hiszen a buszt minden helyszínen múzeumpedagógus kollégák kísérik.

A Pásztortűz Egyesület szervezésében 2018. február 17-18-án, szombat-vasárnap, 10 és 16 óra között lesz látogatható az „Arany 200 busz”. Az ingyenes, irodalmi utazókiállítás Kiskunhalason a Semmelweis téren lesz megtekinthető. Minden érdeklődőt szívesen várnak a szervezők!

További friss hírek