Bankjegycsere: már csak egy hét van hátra

Kép: napi.hu

Még egy hétig adnak ingyen új bankjegyet a régi kétezresekért és ötezresekért a postákon.

Ezekkel a bankjegyekkel már 2017 július vége óta nem lehet fizetni, de a posták és a bankok jövő péntekig még becserélik ingyenesen másikra. Utána már csak a jegybank ad értük újat 2037 július végéig.

Mint a Magyar Nemzeti Bank pár napja a  közölte , összesen több mint 6 millió bankjegy nem érkezett még be a jegybankba. A régi kétezresekből 3,9 millió, az ötezresekből pedig 2,3 milliót kellene visszaadni.

Ugyanakkor lényeges, hogy ezek elméleti mennyiségek, a jegybanknak nincs adata arról, hogy régi bankjegyek közül hány darab tűnt el vagy semmisült meg. Ahogy arról sem, hány darab maradt a külföldieknél, akik nem fogják visszahozni ezeket. Az is fontos, hogy a vonatkozó szabály csak azt mondja ki, hogy a régi kétezreseket és ötezreseket nem köteles senki elfogadni, de lehet olyan bolt, amelyik ezt mégis megteszi.

forrás: Napi.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Bankjegycsere: már csak egy hét van hátra

Még egy hétig adnak ingyen új bankjegyet a régi kétezresekért és ötezresekért a postákon. Ezekkel a bankjegyekkel már 2017 július vége óta nem lehet fizetni, de a posták és a bankok jövő péntekig még becserélik ingyenesen másikra. Ut...