Bányai Gábor: “Bennünket az ünnep valóban összeköt”

Zászlófelvonással kezdődtek meg az október 23-ai megemlékezések Kiskunhalason. Ezt követően a részvevők a filmszínházba vonultak át. A rendezvényen vehette át Bányai Gábor országgyűlési képviselő a díszpolgári címet, amelyet Fülöp Róbert polgármester adott át.

Bányai Gábor ünnepi beszédében hangsúlyozta, nem az a lényeg, hogy mit mondunk 56′-ról, hanem az, amit érzünk belül, a szívünkben. “Kényszerből mondjuk-e, hogy valódi forradalom volt, vagy valódi meggyőződésből. Lehet-e valaki egyszerre ünneplő és forradalom tagadó is egyben, lehet-e valaki modern baloldali és régi jó elvtárs is? Lehet-e valaki egyszerre Nagy Imre örököse és Kádár János örököse is? Mi akik itt vagyunk, ezekre a kérdésekre megadtuk a választ, ugyanazokra a következtetésekre jutottunk, akárhonnan jöttünk, jobbról vagy baloldalról. Mert bennünket az ünnep, valóban összeköt” – fogalmazta meg ünnepi gondolatait Bányai Gábor.

A beszéd után az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum diákjai elevenítették fel ünnepi műsorukban. A megemlékezés az 56-os kopjafánál koszorúzással zárult.

 

 

További friss hírek