Bár csak két orvos dolgozhat, nincs fennakadás a gyermekorvosi ellátásban Kiskunhalason

Fotó: juhász D. Géza

Az elmúlt napokban jelentősen csökkent a gyermekorvoshoz látogatók száma,  egyre kevesebb kisbeteget visznek orvoshoz, köszönhetően a szülők rendkívüli fegyelmezettségének – tudtuk meg Dr. Illés Ágnes gyermekorvostól.

Bár komolyabb influenzajárvány nem volt Halason, naponta akár 80-90 beteg is érkezett, ez a szám most lecsökkent 40-50-re, köszönhetően a bevezetett intézkedéseknek.

Kiskunhalason koronavírus-gyanús gyermekkel még nem találkozta az orvosok, de ha ilyen előfordulna, akkor őket a Gyulára, a megyei gyerek fertőző osztályra szállítják.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal március 16-án kiadott intézkedése, mely szerint arra kérik a 65 évnél idősebb alapellátásban dolgozó orvosokat és szakdolgozókat lehetőség szerint ne dolgozzanak, ne legyenek betegkapcsolatban. Kiskunhalason ez a hat gyermekorvosból négy orvost érint, így ketten, Dr. Illés Ágnes és Dr. Szirovicza Éva maradt az egész város összes gyermek háziorvosi ellátására. Egyedül Dr. Németh Magdolna az aki vállalta, hogy ő találkozik a betegekkel is, tehát nem csak telefonon rendel.

Alapvetően a rendelés zárt falak mögött történik telefonkonzultációval. Ha az orvosok úgy ítélik meg, hogy ez nem elég, és kell fizikális vizsgálat, akkor kell csak a rendelőben megjelenni – hangsúlyozta Dr. Illés Ágnes.

Dr. Masa Anna főorvosnő betegeit a Katona József utcai rendelőben, Dr. Petrekánits Zsuzsanna  és Dr. Szász Éva doktornők betegeit pedig Dr. Szirovicza Éva doktornő látja el a Kárpát utcai rendelőben, amennyiben a telefonos konzultáció nem elégséges.

Dr. Illés Ágnes kiemelte,

nagyon fontos, hogy a beteg gyermekkel csak egy szülő érkezzen a rendelésre,

az asszisztensnő jelentkezéséig a betegeknek és a szülőknek pedig kint kell várakozniuk. A doktornő elmondta, az eddigi tapasztalatok szerint nagyon együttműködőek a szülők, amit külön meg is köszönt, csakúgy mint az asszisztensei áldozatos munkáját is.

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve