Beleragadt a sárba az embercsempészek furgonja – Fotókkal

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt vádat emelt három román férfival szemben, akik egy furgonnal 26 szír határsértőt akartak Ausztriába szállítani. A találkozó helyszínéül szolgáló, vizes földúton azonban az autó elakadt, ezért az erdőből kifutó migránsok megpróbálták kitolni. Mivel a jármű mozgásképtelenné vált, ráadásul egy arra járó felfigyelt rájuk, az embercsempészek eliszkoltak.

A vádirat szerint a három román férfi idén január 2-án azért jött furgonnal és egy ún. felvezető autóval Magyarországra, hogy érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkező, a szerb-magyar határon átszökött 26 szír férfinak segítsen Ausztriába jutni.

A furgont vezető vádlott a terveknek megfelelően Borota külterületén egy földes útra hajtott, hogy a szállítandó személyeket felvegye. A kisteherautó azonban a vizes talajon elakadt, ezért felszólítására az erdőből a járműhöz futó migránsok megpróbálták kitolni. A jármű azonban mozgásképtelenné vált, ráadásul egy arra közlekedő személy is felfigyelt rájuk, ezért az elakadt embercsempész az időközben személyautóval a helyszínre érkező társaival mindent hátrahagyva elmenekült.

Az autópályarendőrök hamarosan Inárcsnál utolérték és elfogták őket. A migránsok fejenként 4.500,- Euro összeget helyeztek letétbe, ami a sikeres szállítás esetén fizetségül szolgált volna.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő három román férfit vagyoni haszon végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének kísérletével vádolja és ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását, Magyarországról kiutasításukat, továbbá a járművek elkobzását indítványozza. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek