Bezárják az iskolákat – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök – VIDEÓ

Március 16-tól kezdve új oktatási munkarend, vagyis tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

Ez azt jelenti, hogy a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, nem látogathatják az iskolákat. A miniszterelnök kifejtette, az igazgatóknak be kell menni az intézményekbe, a tanároknak is folytatni kell a tanítást, de digitális eszközökkel, akár otthonról is taníthatnak, ha rendelkezésükre állnak megfelelő eszközök.

Mivel személyes találkozásra egyáltalán nem lesz mód diákok és tanárok között, új módszertanokra is szükség lesz. Ehhez az oktatási államtitkárság ajánlásokat fog közzétenni, amiket minden iskolába eljuttatnak. Az állam kiscsoportos gyermekmegőrzést is tud biztosítani, de jobb lenne, ha a gyerekek inkább otthon maradnának.

A kormányfő úgy fogalmazott, arra kell készülnünk, hogy itt most nem hetekről, hanem hónapokról lesz szó,

az életünk legalább néhány hónapra változik majd meg, és ezekhez a változásokhoz pedig alkalmazkodnia kell mindannyiunknak.

Az oktatási akciócsoport által megfogalmazott javaslatot holnap-holnapután kormányrendeletben is olvasni lehet majd.

Orbán Viktor beszámolt arról is, hogy mivel az újonnan koronavírussal megbetegedettek között vannak olyanok, akik Izraelből érkeztek Magyarországra, ezért Olaszország, Kína, Dél-Korea és Irán mellett Izraelből is beutazási tilalmat rendeltek el.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Bezárják az iskolákat – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök – VIDEÓ

Március 16-tól kezdve új oktatási munkarend, vagyis tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. Ez azt jelenti, hogy a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, nem látogathatjá...