Bezárt a járványkórház Kiskunhalason

Szünetel a koronavírusos betegek ellátása a mobil járványkórházban, Kiskunhalason. A kedvező járványügyi adatoknak és az oltásnak köszönhetően már alig volt beteg, akit el kellett látni. Múlt héten a járványkórházban lévő 7 fertőzöttet átszállították a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba, ahol jelenleg már csak 3 gyanús eset van. Az elmúlt 8 hónapban több ezer koronavírusost kezeltek itt az egészségügyben dolgozók. A járványkórház tehát most üres, csupán az eszközöket hagyják a helyükön – írja a hiros.hu.

Március elején még tele volt koronavírusos beteggel a Járványkórház Kiskunhalason. Éjjel-nappal mentették a kritikus állapotban lévő fertőzöttek életét az egészségügyben dolgozók. Ma újra ellátogattunk az építménybe, ahol láttuk, hogy üresek az ágyak. Mától ugyanis szünetel a koronavírusos betegek ellátása a járványkórházban a kedvező járványügyi adatoknak köszönhetően.

– A mai naptól betegellátás nem zajlik a járványkórházban. Múlt héten néhány betegünket átszállítottuk a kórház központi telephelyén kialakított járványkórházba, és ott zajlik a koronavírusos és a gyanús betegek ellátása és izolációja. Arra a nagy létszámú ágyra, ami itt biztosított volt, már nincs szükség – mondta a hiros.hu kérdésére dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója.

Múlt héten hét fertőzöttet szállítottak át a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba, mára azonban csupán három gyanús esetet látnak el a fertőző osztályon. A kórházban egyébként a koronavírusos betegek ellátására 82 ágy áll rendelkezésre. – Az eddig a mobil járványkórházban dolgozókat elküldtük szabadságra, hiszen hónapok óta megállás nélkül ápolták a fertőzötteket – hangsúlyozta a főigazgató.

A mobil járványkórházat tavaly október 1-jén kellett kinyitni, akkor súlyosbodott a vírushelyzet, azóta 8 hónapon keresztül mentették az életeket az egészségügyben dolgozók.

A főigazgató kiemelte, ahhoz, hogy ne kelljen újra kinyitni a járványkórházat az kell, hogy legalább 7 millió magyar állampolgár vegye fel mindegyik oltását. Jól látszódik, hogy minél több embert oltottak be, annál kevesebb volt a betegszám is. Bár a járvány csillapodott, az nem azt jelenti, hogy vége van.

további részletek és fotók: hiros.hu

Fotó: hiros.hu

 

További friss hírek