Biciklizés közben lopták meg a majsai férfit

A térfigyelő kamerák buktatták le a fiatalkorú kiskunmajsai tolvajt, akit a helyi rendőrőrs nyomozói kevesebb mint egy nap alatt elfogtak.

Kerékpárral tartott Kiskunmajsa városközpontja felé egy 60 éves helybéli 2021. november 4-én este, amikor a mellette elhaladó, szintén bicikliző fiatal kiemelte a hátsó csomagtartójából az idős táskáját. Az asszony azonnal észrevette, hogy kilopták az értékeit a kosarából, ezért követni kezdte a tolvajt. Pár utcán keresztül még szemmel tudta tartani a táskájával menekülőt, azonban hamar szem elől tévesztette. Ekkor értesítette a rendőröket, akik a helyszínre siettek. A sértett táskájában a telefonja, személyes okmányai, egy parfüm és 20.000 forint volt.

Az asszony részletesen elmondta az útvonalát a nyomozóknak, ami alapján be tudták gyűjteni a környék kamerafelvételeit, és elemezni kezdték azokat. Másnapra azonosították a tolvajt, akit az otthonában fogtak el a Kiskunmajsai Rendőrőrs egyenruhásai. A 17 éves fiatalkorút gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntette miatt. A kamasz beismerte tettét, a rendőrök pedig lefoglalták az eltulajdonított holmik egy részét.

Kérjük, fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jó tanácsait:

Értékeiket mindig úgy helyezzék el, hogy azokat szem előtt tudják tartani, ugyanis igaz a mondás, alkalom szüli a tolvajt. Könnyelműségükkel ne segítsék hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz! Egy kis odafigyeléssel elsősorban saját magukat óvhatják meg attól, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak.

További friss hírek