Bíróság elé állhat a török embercsempész, akit Tompán kaptak el

Kép: police.hu

A Bács-Kiskun megyei nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki rokonait akarta átcsempészni Magyarország területére.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. december 25-én éjszaka a tompai határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy török család egy személygépkocsival. A személyek ellenőrzését követően az egyenruhások a járművet is átvizsgálták. Ennek során az utastérben két török férfit találtak, akik a csomagok alatt rejtőztek.

A nyomozás adatai szerint a járművezető segítséget nyújtott a két rokonának a szerb-magyar határ illegális átlépésében.

A sofőrrel szemben embercsempészés bűntette miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A 43 éves gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A jelenleg szabadlábon védekező török férfi ügyében a főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Bíróság elé állhat a török embercsempész, akit Tompán kaptak el

A Bács-Kiskun megyei nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki rokonait akarta átcsempészni Magyarország területére. Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. december 25-én éjszaka a tompai határátkelőhelyen jele...