fbpx

Bíróság elé állították a dámszarvast ellopó három férfit

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított három kisszállási férfit, akik 2020. február 7-én egy balotaszállási erdőnél leütöttek és elloptak egy villanypásztorban fennakadt dámszarvast.

A vád szerint a hetvenhárom éves, huszonegy éves és harmincnégy éves férfiak 2020. február 7-én, reggel, a legidősebb vádlott autójával utaztak. Ennek során Balotaszállásnál, egy erdő melletti csatornaároknál, észrevettek egy dámszarvast, ami egy villanypásztort rögzítő madzagban fennakadt.

A vádlottak a közelben megálltak az autóval, majd a két fiatalabb férfi kiszállt a járműből és a harmincnégy éves férfi egy kalapáccsal a vergődő állatot egyszer fejen ütötte, amitől a vad elpusztult. A vádlottak azért akarták ellopni az állatot, hogy később megegyék. Ezután a két férfi a legidősebb vádlott engedélyével berakták a szarvast a gépkocsi csomagtartójába és visszaindultak, hogy feldolgozzák a vadat.

Nem sokkal később azonban Balotaszállás külterületén, az 53. számú főúton, a helyi körzeti megbízott megállította az autót és felfedezte a bűncselekményt. A dámszarvas ellopásával a vádlottak az illetékes vadásztársaságnak mintegy 170.000 forint kárt okoztak, amiből a tetem lefoglalásával 55.000 forint megtérült. A vadásztársaság kérte a meg nem térült kár megtérítését.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a vádlottakat lopás vétsége miatt 2020. február 20-án állította bíróság elé, ugyanis a vad leütése nem valósított meg állatkínzást. A Kiskunhalasi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a három férfit lopás vétségében és őket 150.000 forint, illetve 100.000 – 100.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság a kalapácsot is elkobozta, valamint kötelezte a vádlottakat a meg nem térült kár megfizetésére. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

forrás: ugyeszseg.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve