Bíróság elé állították a házrobbantással fenyegetőző kiskunhalasi férfit

A kép illusztráció

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség 2018. február 8-án közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 30 éves kiskunhalasi férfit, aki 2018. január 12-én reggel betelefonált a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére és azzal fenyegetőzött, hogy egy kiskunhalasi házban 20 percen belül bomba fog robbanni.

 A 30 éves kiskunhalasi vádlott 2018. január 12-én reggel ittas állapotban minden ok nélkül betelefonált a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére és közölte, hogy egy kiskunhalasi házban 20 percen belül bomba fog robbanni.

A kiérkező rendőrök a házat kiürítették és átvizsgálták, meghallgatták a házban tartózkodókat is, de bombát, robbanóanyagot nem találtak. A robbantással fenyegetőző férfi kijelentése alkalmas volt arra, hogy megzavarja a köznyugalmat.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a szabadlábon védekező vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja és gyorsított eljárásban 2018. február 8-án bíróság elé állította.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a tárgyaláson a bűncselekményt beismerő vádlottat az ügyészség indítványával egyetértve bűnösnek mondta ki közveszéllyel fenyegetés bűntettében. A bíró a vádlottat 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

További friss hírek