Birtokba vették a mélykútiak az új piacot – Galéria

Vasárnap délelőtt adták át Mélykúton az új piacot. A színes helyi egyesületek hagyományőrző programjai után köszöntőt mondott Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Kovács Tamás, a város polgármestere, valamint Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke, majd jelképesen meghúzták ez épületkomplexum utolsó csavarjait is.

Mélykút Város Önkormányzat régi tervei között szerepelt egy fedett piac építése. Sok-sok előkészítő munka, több lehetőség keresgélése után végül egy pályázaton keresztül sikerült megvalósítani a fejlesztést.

A piacot az ARCH ART Hungary Kft. munkatársa, Birkás Gábor tervezte. Alapterülete közel 800 négyzetméter, hossza 75, szélessége 13 méter. A piac térburkolata több mint 1500 négyzetméter, amelyben helyet kap 24 db piaci asztal, iroda, mellékhelyiség, hulladéktároló, valamint a piaci árusítók parkolása is megoldott.

A beruházás a Keresési eredmények Internetes találatok Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, Mélykút városközpont rekonstrukciója elnevezésű projektből valósult meg. A beruházás összköltsége 183.870.054 Ft, Az európai uniós és hazai költségvetés 160.860.000 Ft  támogatta a projektet, a fennmaradó 23.010.054 Ft-ot a város saját keretéből finanszírozta.

A beruházás célja egyrészt a rekreációs, szabadidős funkció megerősítése, közterületek és a zöldfelületek megújítását szolgálja, másrészt egy fedett városi piac kialakítása. A rekreációs, szabadidő funkció megerősítése érdekében a régi piac helyén zöldfelület megújítása történt meg, új játszóteret építettünk 11 játszótéri játék telepítésével. Kialakításra került egy tanösvény, amelyben a Kiskunsági Nemzeti Park szakmai támogatásával 6 táblával bemutatásra kerül a környék élővilágának flórája és faunája is.

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Birtokba vették a mélykútiak az új piacot – Galéria

Vasárnap délelőtt adták át Mélykúton az új piacot. A színes helyi egyesületek hagyományőrző programjai után köszöntőt mondott Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Kovács Tamás, a város polgármestere, valamint Vede...