Börtönbe kerülhet a beteg, idős emberek kifosztására szakosodott tompai nő

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy tompai nővel szemben, aki leromlott egészségi állapotú, idős emberek kifosztására szakosodott, kihasználva azt, hogy áldozatai a sérelmükre elkövetett bűncselekményt csak jóval később ismerik fel, valamint elhárítani sem képesek.

A vádirat szerint a tompai nő kihasználva a szemmel láthatóan rossz fizikai és mentális állapotukat, tavaly december és idén február között több beteg és idős ember értékeit szerezte meg. Rendszeresen megjelent egy meggyengült egészségű asszony házában és a bizalmába férkőzve kifigyelte, hol tartja a pénzét. Kihasználva a sértett óvatlanságát, 2020. december 9-én a pénztárcát a benne lévő 20 ezer forinttal és iratokkal együtt elvitte. A sértett ezután nem engedte be a házába a nőt, azonban néhány héttel később összetalálkoztak. Ekkor az asszony a kerékpárját tolva haladt az utcán, miközben a pénztárcáját a kezébe vette. Ügyetlensége miatt azonban elejtette a tárcát és a pénz kiszóródott belőle. A vádlott a bankjegyeket a földről felmarkolta és áldozata kérése ellenére nem adta vissza, hanem elsietett.

Egy hét múlva, 2021. január 6-án a vádlott megjelent egy egyedül élő, nehezen mozgó, betegeskedő férfi nyitott házában, mivel tudta, hogy előtte röviddel nyugdíjat kapott. A szobába bemenve a nő beszélgetni kezdett az idős emberrel, miközben kabátját levette és úgy tette az asztalra, hogy távozáskor a kabátjával együtt a sértett ott lévő 54 ezer forintját is magával vitte.

A vádlott egy hónappal később a nyílt utcán szóba elegyedett egy szemmel láthatóan rossz és legyengült állapotban lévő asszonnyal, majd a figyelmét elterelve kosarából kivette a neszeszerét és sietve távozott. Kiderült, hogy idős áldozata pénze és kulcsa mellett arany gyűrűk, karkötők is voltak a lopott kistáskában.

Az ügyészség a büntetett előéletű nőt többrendbeli kifosztás bűntettével vádolja, ezért vele szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek