Buszbaleset az M5-ös autópályán: egy ember meghalt, Kiskunhalasra szállítottak húsz sérültet

Hárman – köztük egy öt év körüli gyermek – sérült meg súlyosan vasárnap reggel az M5-ös autópályán történt buszbalesetben, amelyben egy ember meghalt – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. Győrfi Pál kiemelte:

a mentést két mentőhelikopter és 14 mentőautó végzi,

jelenleg is tartanak még a kórházi átadások. A balesetben egy 35 éves férfi halt meg a helyszínen – mondta a szóvivő. Hozzátette: minden utast kórházba visznek vizsgálatokra.

Vincze-Messzi Adél, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-nek elmondta: a buszon a baleset idején 46-an voltak, két sofőr és 44 utas. A balesetben egy ember meghalt, 34-en pedig megsérültek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a lengyel utasszállító autóbusz vasárnap reggel fél hét körül tért le az útról és borult árokba az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál.

Húsz könnyű sérültet a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban ápolnak.

Dr. Ördögh Csaba, a halasi kórház orvos-igazgatója arról tájékoztatott, a könnyű sérültek vizsgálata és ellátása folyamatos.

A borzalmas tömegbalesetben egy 35 éves lengyel férfi halt meg, aki vélhetően nem használta a biztonsági övet, kirepült a buszból és a jármű alá esett. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.  Képek: MTI/Donka Ferenc

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Buszbaleset az M5-ös autópályán: egy ember meghalt, Kiskunhalasra szállítottak húsz sérültet

Hárman - köztük egy öt év körüli gyermek - sérült meg súlyosan vasárnap reggel az M5-ös autópályán történt buszbalesetben, amelyben egy ember meghalt - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. Győrfi Pál kiemelte: ...