Buszt rongált, börtönt kapott

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással 1 év börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 24 éves jánoshalmi férfit, aki 2020. október 31-én ittas állapotban megrongálta a Volánbusz egyik autóbuszát Jánoshalmán.

 

A bíróság megállapította, hogy a vádlott az éjszakai órákban a busz vezetőoldali ablakát betörte, behatolt az utastérbe, ahol kutatást végzett, de nem talált semmit. Ezután megpróbálta elindítani a járművet, de – a kasszában felejtett – indítókulcs a kapcsolóba tört, így nem járt sikerrel. Ekkor a poroltó készüléket magához vette és szétfújta a töltőanyagot. Cselekményével 255.000.- forint kárt okozott.

Ezt követően a vádlott egy lakóépületbe akart behatolni, hogy onnan készpénzt és más értéket lopjon el, azonban az épületben tartózkodó nő segítségért kiáltott és ekkor a vádlott elszaladt.

De ámokfutását ekkor még nem hagyta, mindezek után a vádlott megjelent egy üzletnél is, ahol az egyik ablakot betörte és a boltból készpénzt, mobiltelefont és kávét lopott el összesen 135.000.- forint értékben, miközben a térfigyelő kamerákat is megrongálta, amivel további 188.000.- forint kárt okozott.

Az ítélet jogerős, a vádlott már meg is kezdte büntetése letöltését.

(Kecskeméti Törvényszék)

További friss hírek